[Noisebridge-discuss] No Internet

Casey Callendrello c1 at caseyc.net
Wed Nov 20 05:25:16 UTC 2013


I rebooted the switch (twice) and it jumped in to action. Weird.

In the mean time, someone managed to cable quite a few mistakes in to
the infrastructure:
* The sonic uplink was on the wrong port, thus breaking the internet
* There was a cable plugged from port 0 in to port 10, making things crappy.

This is weird. The full cabling layout is documented in 3 places:
    * Labeled on the switch, for critical ports
    * Labeled on the wiki [1]
    * Labeled in the switch configuration
Please read these configurations before you change the cabling.

1: https://www.noisebridge.net/wiki/Resources/Network#Switch_Ports

On 11/19/13, 9:30 AM, Casey Callendrello wrote:
> It sounds like the main switch (the Juniper) has taken a nap. I'm
> going to come by the space this evening and try and wake it. If you're
> clever / handy, you could try to get a serial console on it and fix
> whatever is wrong.
> --c
>
> On 11/18/13 10:19 PM, N wrote:
>> Tonight the Internet was down.
>> It's been all but unusable for a few weeks (or more).
>>
>> Does anyone know why or how to fix it?
>>
>> Nick
>>
>> _______________________________________________
>> Noisebridge-discuss mailing list
>> Noisebridge-discuss at lists.noisebridge.net
>> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss
>
> _______________________________________________
> Noisebridge-discuss mailing list
> Noisebridge-discuss at lists.noisebridge.net
> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss



More information about the Noisebridge-discuss mailing list