[Noisebridge-discuss] Can not post to rack / really slow internet / NB using sonic instead of MB?

Casey Callendrello c1 at caseyc.net
Thu Nov 21 16:38:43 UTC 2013


I'm a derpface. I forgot to undo the MB hack from when the switch died. 
I probably shouldn't do internet work on low blood sugar. Right now MB 
is not connected to the real network.

I'm going to fix it around 9am today.
-c

On 11/21/13 12:44 AM, Jonathan Lassoff wrote:
> On Wed, Nov 20, 2013 at 11:14 PM, Robert Chu <robert.chu01 at gmail.com> wrote:
>> Hello everybody,
>>
>> I did a speed test for the internet and the ping time is: 355 ms & 1.64Mbps.
> Ouch!
>
>> I then did a trace route and it to google and here are the results:
>>
>> -> bikeshed 1 ms
>> -> 75-101-62-1.dsl.static.net 515 ms
>> -> gig1-26.cr1.colaca01.sonic.net 555 ms
>> -> 0.xw-5-1-0.gw.equinix-sj.sonic.net 265 ms
>> -> ae2.0.gw.equinex-sj.sonic.net 265 ms
>> -> eqixsj-google-gige.google.com 264 ms
>> -> 216.239.49.168 264 ms
>>
>>  From this, the total time it takes to reach google is 2490 ms or 2.49
>> seconds. Is this normal. Some sites even take longer to access and load as
>> well.
> Those times are not cumulatively added, instead in the trace above,
> google is 264ms away.
> Still, that's *really* slow for a destination in the SF Bay Area from
> Noisebridge. Your first clue should be that the first hop past our DSL
> circuit (75.101.62.1 in the trace above) is reporting 515ms. That
> should be more like 1 - 5 ms.
> That would suggest to me that the Sonic.net uplink is super congested
> and your traffic is "waiting in line" on the upstream interface
> transmit queue.
>
> By seeing sonic.net as your path out via Bikeshed, that would suggest
> to me that the monkeybrains circuit isn't setup or being used.
> Normally (whatever that means, these days.... I mean how it was
> originally designed), egress traffic should be going out Monkeybrains
> for early everything.
>
>> - RESULTING IN SLOW INTERNETS
>>
>> I am also plugged into a switch that is plugged into port 12 on the Juniper
>> as well.
>>
>> Is there a way to use monkeybrains instead?
>>
>> I also check on a dedicated computer (Collaboration Station) and it is using
>> Sonic and getting just as bad trace route times as well.
>>
>> Is it just me or does 2.49 seconds seem slow just to access google?
>>
>> There have been four different people who have complained about the internet
>> in the last week.  Please advice.
>>
>> thanks
>> Rayc
>>
>>
>> _______________________________________________
>> Noisebridge-discuss mailing list
>> Noisebridge-discuss at lists.noisebridge.net
>> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss
>>
> _______________________________________________
> Noisebridge-discuss mailing list
> Noisebridge-discuss at lists.noisebridge.net
> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss



More information about the Noisebridge-discuss mailing list