[Noisebridge-discuss] Flashforge issues

Phillip Pearson pp at myelin.co.nz
Sun May 1 06:12:06 UTC 2016


Did you have ReplicatorG in the foreground, or did you switch over to another app after kicking off the print? I find that it loses its serial connection if you have it in the background. My trick is to scp my stl or gcode files over to threed.local and run ReplicatorG in the foreground there (and turn off the display auto lock in the power saving settings while I'm at it).

Cheers,
Phil

Sent from my iPhone

> On Apr 30, 2016, at 10:02 PM, Adrian Kelly <ahalekelly at gmail.com> wrote:
> 
> Hey all,
> 
> I spent a couple hours today trying to do my first print, and the serial connection to the printer kept disconnecting. I tried multiple cables, rebooted both the desktop computer and printer several times, and never made it through the first layer. It seemed to be getting worse, and by the end, it wouldn't even make it through preheat before the serial connection dropped. Does anyone know why this is happening? The wiki said it might be because other programs are using too much processing power, but ReplicatorG was the only program open. I'll be back tomorrow with an SD card and will try it that way.
> 
> I was also reading about the Sailfish firmware and it sounds like it's a more reliable and better maintained firmware. The Makerbot firmware we're running now actually uses the Sailfish back end, forked in 2012, and Sailfish is fully compatible with all the same software as the Makerbot firmware. Are there any objections to switching?
> 
> Adrian Kelly
> _______________________________________________
> Noisebridge-discuss mailing list
> Noisebridge-discuss at lists.noisebridge.net
> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.noisebridge.net/pipermail/noisebridge-discuss/attachments/20160430/0da575b5/attachment.html>


More information about the Noisebridge-discuss mailing list