@zack.....<div><br></div><div>so here is the latest.... </div><div><br></div><div>No luck after doing the following:</div><div><br></div><div>Replaced PSU with a known good PSU</div><div>removed battery from motherboard and cycled power.</div>

<div><br></div><div>Still same situation,   mobo fans spin up... but no signal to the screen.... no bios boot ( assuming from the fact that there is no signal to screen and no HD reads)<br><br><div class="gmail_quote">To add insult to injury, I thought I was going to move the 4x 1G memory sticks from this  dead PC (gateway) to my dual core machine (HP)... when I opened the HP machine I see that there are only 2 memory slots  (which are already filled) .</div>

<div class="gmail_quote"><br></div><div class="gmail_quote">So at this point, I am not able to recycle anything from the dead machine into the existing HP dual core server.... and I am not able to get the dead machine back to life.   </div>

<div class="gmail_quote"><br></div><div class="gmail_quote">I guess at this point its either punt on the whole thing or go invest in a mobo for the gateway and then move the memory and Quadcore (Q6600) to it.   Hate to throw more money at this machine, but a trip to frys over the weekend might be in the offing....</div>

<div class="gmail_quote"><br></div><div class="gmail_quote">Ken</div><div class="gmail_quote"><br></div><div class="gmail_quote">On Thu, Mar 17, 2011 at 7:38 PM, Ken Adler <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:ken.adler@gmail.com">ken.adler@gmail.com</a>&gt;</span> wrote:<br>

<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">Thanks for the caution.<div><br></div><div>As it turns out I was finally able to confirm that my target mobo (the HP) does *not* support the Q6600. </div>

<div><br></div><div>Also, I was able to get my hands on a nice power supply that was about to be trashed at work.   So tomorrow I am going to try swapping power supplies to see if that enables the dead PC ( Gateway)  to boot.</div>


<div><br></div><div>I&#39;ll let you know how that goes tomorrow.</div><div><br></div><font color="#888888"><div>Ken</div><div><br></div></font><div><div><div></div><div class="h5"><br><br><div class="gmail_quote">On Thu, Mar 17, 2011 at 6:08 PM, Zach . <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:organic_unity@yahoo.com" target="_blank">organic_unity@yahoo.com</a>&gt;</span> wrote:<br>


<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"><tbody><tr><td valign="top" style="font:inherit">Firs off, I would proceed with caution on this and with the help of other skilled people at NB since you are talking about some expensive equipment here...<br>


<br>This sounds most undoubtedly like a BIOS issue.  A reflash could solve your problem outright.  but there&#39;s a lot of diagnostic work you can do before going to remove the quad core CPU.  Once you start messing with that you could set yourself up for a large pain getting the right greese and all that for proper heatsinking...<br>


<br>Have you checked the power supply?  Thats the other thing that sounds highly possible.  Also clearning CMOS.  Seriously, take it by NB and have some knowledgeable people take a look at it before you start hacking away on a nice computer like that.  my two cents anyway.<br>


<br>good luck,<br>Zach<br><br>--- On <b>Thu, 3/17/11, Brian Morris
 <i>&lt;<a href="mailto:cymraegish@gmail.com" target="_blank">cymraegish@gmail.com</a>&gt;</i></b> wrote:<br><blockquote style="border-left:2px solid rgb(16, 16, 255);margin-left:5px;padding-left:5px"><br>From: Brian Morris &lt;<a href="mailto:cymraegish@gmail.com" target="_blank">cymraegish@gmail.com</a>&gt;<br>


Subject: Re: [Noisebridge-discuss] To hack or to punt? Trying to revive my Quad-core server.<br>To: <a href="mailto:noisebridge-discuss@lists.noisebridge.net" target="_blank">noisebridge-discuss@lists.noisebridge.net</a><br>


Date: Thursday, March 17, 2011, 2:41 AM<div><div></div><div><br><br><div><br><br><div>On Tue, Mar 15, 2011 at 9:39 PM, Jonathan Foote <span dir="ltr">&lt;<a rel="nofollow" href="http://mc/compose?to=jtfoote@ieee.org" target="_blank">jtfoote@ieee.org</a>&gt;</span> wrote:<br>


<blockquote style="border-left:1px solid rgb(204, 204, 204);margin:0pt 0pt 0pt 0.8ex;padding-left:1ex">
<div>On Tue, Mar 15, 2011 at 9:03 PM, Ken Adler &lt;<a rel="nofollow" href="http://mc/compose?to=ken.adler@gmail.com" target="_blank">ken.adler@gmail.com</a>&gt; wrote:<br>
<br>
&gt; I found this howto upgrade the chip.... my question is how critical is<br>
&gt; putting the thermal paste between the CPU cover and heatsink?   don&#39;t have<br>
&gt; any &quot;thermal paste&quot; around the house and am sort of getting the immediate<br>
&gt; gratification thing going on  :-)<br></div></blockquote><div><br>Its important to put (enough and ) not too much. If there is / are raised part(s) in the middle of the cpu chip with grooves around you don&#39;t want it running into the grooves (actually I guess they are there to catch spill but ...) it can conduct across which will make it non functional. some people say put it on and wipe it off -- you just need a very very thin layer of it, just on the central parts. Even if there are no such grooves the point is it is not supposed to contact anything other than the metal parts which contact the heat sink or ooze out anywhere.<br>



<br>Also to use the heatsink that goes with the cpu and fan if any. Checking the fan power rating if it is higher compare the power supplies also. The graphics cards can draw a lot too if they have fans especially so if uncertain leave that out to start.<br>



<br> <br></div><blockquote style="border-left:1px solid rgb(204, 204, 204);margin:0pt 0pt 0pt 0.8ex;padding-left:1ex"><div>
<br>
<br>
</div>Would not recommend leaving it out: it&#39;s absolutely there for a<br>
reason, and you risk frying your chips otherwise.<br>
I&#39;ve seen several tubes on the electronics shelves.<br>
<div><div></div><div>_______________________________________________<br>
Noisebridge-discuss mailing list<br>
<a rel="nofollow" href="http://mc/compose?to=Noisebridge-discuss@lists.noisebridge.net" target="_blank">Noisebridge-discuss@lists.noisebridge.net</a><br>
<a rel="nofollow" href="https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss" target="_blank">https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss</a><br>
</div></div></blockquote></div><br>
</div><br></div></div>-----Inline Attachment Follows-----<div><br><br><div>_______________________________________________<br>Noisebridge-discuss mailing list<br><a href="http://mc/compose?to=Noisebridge-discuss@lists.noisebridge.net" target="_blank">Noisebridge-discuss@lists.noisebridge.net</a><br>


<a href="https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss" target="_blank">https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss</a><br></div></div></blockquote></td></tr></tbody></table><br>

      <br>_______________________________________________<br>
Noisebridge-discuss mailing list<br>
<a href="mailto:Noisebridge-discuss@lists.noisebridge.net" target="_blank">Noisebridge-discuss@lists.noisebridge.net</a><br>
<a href="https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss" target="_blank">https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/noisebridge-discuss</a><br>
<br></blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br></div></div><div class="im">Ken Adler <br><a href="tel:510-290-5806" target="_blank">510-290-5806</a> (cell)<br><a href="mailto:Ken@adler.net" target="_blank">Ken@adler.net</a> <br>

----<br> <br>
</div></div>
</blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br>Ken Adler <br>510-290-5806 (cell)<br><a href="mailto:Ken@adler.net">Ken@adler.net</a> <br>----<br> <br>
</div>