[Rack] gateman isn't working!

Jake jake at spaz.org
Tue Jul 30 06:42:55 UTC 2013


help!!!!  it's not working!!!

me and sharp are trying to fix it but.. we need you jof

this gateman shit is not working at all.  we tried the mknod thing and...

help!  the door can't be opened!

-jake
415-533-3699
(leaving by midnight)

On Sat, 6 Jul 2013, Jonathan Lassoff wrote:

> Ok, I did some security, packaging, and general FIXME work on gateman,
> and have it running now.
>
> We may need to run this if the box reboots. I'l still not sure about
> fixing udev the right way.
>
>  sudo mknod /dev/parport0 c 99 0
>  sudo service gateman status || sudo service gateman start
>
> On Sat, Jul 6, 2013 at 3:56 PM, Jonathan Lassoff <jof at thejof.com> wrote:
>> So, I figured out that /dev/usb/lp0 is actually a line printer emulation device.
>> /dev/parport0 was still what I wanted (99, 0), but udev wasn't creating it.
>>
>> I manually did a mknod for it, but now just need to figure out how to
>> get it to survive reboots.
>>
>> --j
>>
>> On Sat, Jul 6, 2013 at 2:12 PM, Jonathan Lassoff <jof at thejof.com> wrote:
>>> On Sat, Jul 6, 2013 at 3:17 AM, Jake <jake at spaz.org> wrote:
>>>> we have been spamming the discuss list with this stuff.  no more.
>>>
>>> Oh... yeah, I suppose rack@ is more appropriate.
>>> However, I think we're more on-topic in this thread than most of the
>>> other threads :p
>>>
>>>> it may be an issue of the old hardware having a "real" parallel port that we
>>>> never used, because we didn't have a connector for it, and the new hardware
>>>> doesn't have a real parallel port.
>>>
>>> Certainly possible.
>>> However, since it's the USB emulator in both cases. I'm unsure exactly
>>> what is breaking.
>>>
>>>> make sure you're talking to the right device, which is a USB parallel port
>>>> which is tied to the sprinkler pipe just above the wall-o-tubes.
>>>>
>>>> i guess you're looking at /dev/usb... so it should be the right device.
>>>>
>>>> it must be something about the new OS install, different drivers for the usb
>>>> parallel port or something fucked up like that.  good luck.
>>>
>>> I think I'm talking to the right device. Both kernels used the uss720
>>> driver, however I was getting at it as /dev/parport0 (hard-coded into
>>> gateman :( ), whereas now there seems to be a device at /dev/usb/lp0.
>>>
>>> It's major number 180, minor 0, which the device listing
>>> (http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/devices.txt#2531) shows
>>> as 0 = /dev/usb/lp0 First USB printer.
>>>
>>> I wonder if I'm trying to bit-bang to something that is supposed to be
>>> a printer, and that is getting in the way.
>>>
>>> I'll keep hacking and experimenting. Any kernel hackers looking for a
>>> short exploration are encouraged to get in touch.
>>>
>>> Cheers,
>>> jof
>


More information about the Rack mailing list