[Rack] tubes report

Ben Kochie ben at nerp.net
Tue Oct 15 08:30:31 UTC 2013


Oh, there is a traffic policy in place on bikeshed:

traffic-policy {
     limiter MB-IN {
         default {
             bandwidth 25mbit
             burst 15k
         }
         description "Monkeybrains inbound"
     }
     shaper MB-OUT {
         bandwidth 25000kbit
         class 10 {
             bandwidth 10%
             burst 15k
             ceiling 100%
             description "SSH traffic"
             match SSH {
                 ip {
                     destination {
                         port 22
                     }
                 }
             }
             queue-type fair-queue
         }
         default {
             bandwidth 50%
             burst 15k
             ceiling 90%
             queue-type fair-queue
         }
         description "Monkeybrains outbound"
     }
}


-ben

On Tue, 15 Oct 2013, Casey Callendrello wrote:

> So we did some testing, and something is definitely wrong with
> throughput. When we just had monkeybrains connected to a dumb Linksys
> AP, speedtest was showing 10+ Mbit/sec. Now that everything is back on
> bikeshed, speedtest, with wired, is 4Mbit up / 19 down.
>
> I don't see any obvious interface errors.
>
> Wat? Halp?
>
> -casey
>
> On 10/14/13 11:57 PM, Casey Callendrello wrote:
>> Everything is back to normal. We restored the current configuration.
>> -c
>>
>> On 10/14/13 10:17 PM, Jonathan Lassoff wrote:
>>> If you serial into the management port of the switch and take a look
>>> around, you can see there are VLANs and ports in each. We set some
>>> descriptions of what was intended to be plugged into each port.
>>>
>>> On Mon, Oct 14, 2013 at 9:54 PM, Casey Callendrello <c1 at caseyc.net> wrote:
>>>> Smacked the vyatta service back in to compliance. Things seem sane. Now
>>>> we need to recable it. Starting that now.
>>>> -c
>>>>
>>>> On 10/14/13 9:06 PM, Casey Callendrello wrote:
>>>>> Booted. The vyatta service fails during init with an error. Debugging now.
>>>>> -c
>>>>>
>>>>>
>>>>> On 10/14/13 8:49 PM, Casey Callendrello wrote:
>>>>>> The soekris box doesn't boot - it just sits there with the Error light on.
>>>>>>
>>>>>> I'm working on debugging this now, but if anyone has any pointers,
>>>>>> that'd be great.
>>>>>> -c
>>>>>>
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> Rack mailing list
>>>>>> Rack at lists.noisebridge.net
>>>>>> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/rack
>>>>> _______________________________________________
>>>>> Rack mailing list
>>>>> Rack at lists.noisebridge.net
>>>>> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/rack
>>>> _______________________________________________
>>>> Rack mailing list
>>>> Rack at lists.noisebridge.net
>>>> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/rack
>> _______________________________________________
>> Rack mailing list
>> Rack at lists.noisebridge.net
>> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/rack
>
> _______________________________________________
> Rack mailing list
> Rack at lists.noisebridge.net
> https://www.noisebridge.net/mailman/listinfo/rack
>


More information about the Rack mailing list